Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oranje Trefpunt: 'Veilig uitgaan in de Kempen' op 29/9 @ Jeugdhuis De Vonk Geel

‘Steeds meer klachten van spiking met injectienaald na fuiven - Ruzie aan ’t Hof Herentals eindigt in steekpartij - Politie betrapt 21 fuifgangers met drugs’

'Het zijn enkele krantenkoppen die we de voorbije weken konden lezen in de pers. We stellen vast dat men zich vaker onveilig voelt tijdens het uitgaan of onderweg van of naar een avondje stappen. 

De cijfers over geweld of overmatig drug- en alcoholgebruik zijn niet allemaal kommer en kwel in de Stille Kempen. Toch zijn we alert en bezorgd over onze jeugd.

Luisteren naar de bezorgdheden van jonge feestvierders, hun ouders en de organisatoren van jongerenfuiven is de essentie van het Oranje Trefpunt dat de cd&v-afdelingen van Geel, Herentals, Mol, Kasterlee en Laakdal op vrijdag 29 september op poten zetten.

Een panel van experten geeft haar kijk op het uitgaansleven en gaat in gesprek met het publiek. Dit panel bestaat uit:

- Jan Vanuytven (Scholenagent van de zone Geel-Laakdal-Meerhout)

- Annelies Verlinden (minister van Binnenlandse Zaken)

- Polien Willems (jeugdwerk Herentals)

- Wim Duerloo (directeur CAW De Kempen)

- Wim Caeyers (burgemeester van Mol).

Moderator van dienst is Faroek Ozgunes (VTM Nieuws). Vlogger Martijn Spaepen (TAGMAG) neemt de Kempense feestvierders op sleeptouw vanuit het publiek.

Als afsluiter van dit Oranje Trefpunt zullen de organiserende cd&v-afdelingen, aangevuld met CD&V Herenthout, Grobbendonk, Turnhout en Balen een charter ondertekenen om de bezorgdheden van onze feestvierders ter harte te nemen. Met dit charter engageren de cd&v-afdelingen zich om blijvend in te zetten op een aangename, open, Kempische fuifcultuur.

Ieder engageert zich om de geleverde inspanningen verder te zetten. Bovendien zullen bijkomende initiatieven genomen worden om van veilig en zorgeloos fuiven in de toekomst een Kempische troef te maken.

Dit Oranje Trefpunt vindt plaats op vrijdag 29 september in Jeugdhuis De Vonk (Diestseweg 135 in Geel).

Verloop

19u00             Deuren open

19u30             Verwelkoming door minister Annelies Verlinden en Marlon Pareijn (schepen van jeugd in Geel)

19u40             Aanvang panelgespek

21u15             Ondertekening charter door de aanwezige cd&v-afdelingen

 

Diestseweg 135, Geel, België

Deel dit artikel